Tészta:
- 3 db 21 cm átmérőjű piskótalap (6 tojásból)
Gesztenyegolyók:
- 60 dkg gesztenyepüré
- 1 kg darált háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 3 dl meggylé
- 10 dkg meggy
- 2 evőkanál kakaó
- rum aroma
- esetleg cukorgyöngy a díszítéshez
Krém:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 20 dkg gesztenyemassza
Díszítés:
- 40 g étcsokoládé
A gesztenyegolyókkal kezdünk. A darált kekszet tálba öntjük, összemorzsoljuk a puha vajjal, kakaóval, majd a gesztenyepürével, rumaromával, meggylével, meggyel összegyúrjuk, és kis golyókat formálunk. Hűtőszekrényben hűtjük.
A tortát kisütjük, hűtjük, majd 3 részre szeleteljük.
A krémhez a pudingot a vaníliás cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a pudingot robotgéppel eldolgozzuk, beletesszük a gesztenyepürét, amivel szintén elkeverjük, ezután óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhez. A krémet 3 részre osztjuk.
A tortát betöltjük, oldalát tetejét is bevonjuk a tejszínes gesztenyés krémmel. A golyókat a torta oldalára rakosgatjuk, díszítésként cukorgyöngybe márthatjuk némelyik golyót. A torta tetejét csokireszelékkel díszítjük.
Szabó-Szalai Zsuzsanna receptje.