Keksztekercs:
- 12, 5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 75 dkg darált háztartási keksz
Krém:
- 1 doboz natúr vajkrém
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kókuszreszelék
- 2 evőkanál darált keksz
Gesztenyekrém:
- 1 csomag főzés nélküli vanília ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 25 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum aroma
- 3 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
És még:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Keksztekercs készítése: A vajat a cukorral, a kakaóval, a vaníliás cukorral, a tejjel felolvasztjuk és összekeverjük a darált háztartási keksszel. Amíg konyharuhával letakarva hűtjük.
Krém készítése: A natúr vajkrémet kikavarjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. A kekszet is hozzátesszük. Elfelezzük a kekszes masszát és a krémet is. A masszát 5-7 mm vastagságúra nyújtjuk sütőpapíron, megkenjük a krémmel és feltekerjük. A fagyasztóba tesszük két órára.
Gesztenyekrém készítése: A főzés nélküli pudingot elkeverjük a tejjel. Amikor megdermedt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rum aromát. A tejszínt kemény habbá verjük és a végén a zselatint hozzáadjuk. Összekeverjük a pudingos krémet a tejszínhabbal és hozzáadjuk a magozott meggyet.
A keksztekercseket 1 cm széles szeletekre vágtam. Egy tálkát kibéleltem frissen tartó fóliával, kibéleltem a kekszes szeletekkel. Beletöltöttem a gesztenyés krémet, a tetejére is raktam tekercseket, erre is fóliát tettem, majd lesúlyoztam. 1 napig hűtőben hagytam dermedni.
Minczérné Piroska receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!