Piskóta:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 4 evőkanál meleg víz
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál instant kávépor
- 14 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 tasak tejszín ízű pudingpor
- 25 dkg vaj/margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 teáskanál instant kávépor
Tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakópor
- 5 dkg vaj
- 1-2 evőkanál forró víz
VAGY: - 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy 20 * 28 cm – as magasabb falú tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a vizet, a kávéport és tovább habosítjuk. Ezután hozzászitáljuk a kakaóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 – 20 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd folpacckal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és tovább keverve hozzáadagoljuk a pudingot. A krémet kétfelé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport és 1 tk kávéport, a másik részhez a 2 tk kávéport.
A kihűlt piskótát lapjában kétfelé vágjuk, az egyik lapon elkenjük a kávés krémet, beborítjuk a másik lappal és erre rákenjük a kakós – kávés krémet. Hűtőben legalább 2 órán át dermesztjük.
A tetejére a hozzávalókat összeolvasztjuk és elsimítjuk a krémen, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.