Tészta:
- 6 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
Krém:
- 1 csomag vínília ízű pudingpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál darált dió
Csokimáz:
- 1 tábla 70%-os étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezt már lassú fordulaton. A lisztet a sütőport és a diót hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt, 25×34 cm-es tepsibe öntjük és 180 °C-on 25-30 percig sütjük. (tűpróba) A krémhez a pudingot összekeverjük a kávéval és csomómentesre elkeverjük a tejjel, a cukorral és sűrűre főzzük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a darált dióval, majd a kihűlt főzött krémet hozzákeverjük. (végig géppel keverjük) A kihűlt piskótára kernjük a krémet és hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a csokimázt. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a piskótára és tortakéssel elkenjük. Visszatesszük a hűtőbe. Dermedés után vizes késsel szeljük.
Éva Hegyi receptje.