Tészta:
- 22 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj / margarin
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 kispoharas tejföl
- 2-3 evőkanál rumaroma
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- kb. 4 evőkanál baracklekvár
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg puha vaj / margarin
Díszítés:
- tortadara
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.
A tésztához habosra keverjük a tojássárgáját, a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a sütőporral, sóval vegyített lisztet. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, majd megkenjük lekvárral.
A töltelékhez, összekeverjük a diót, a kakaóval, pudingporral, a sütőporral és csokoládéval, majd hozzákeverjük az aromát és a tejfölt. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel. A masszát a tésztára simítjuk és kb 30 – 35 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben, még melegen hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a sütemény tetejére, majd tortadarával díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!