TÉSZTA:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 2 egész tojás (M)
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- só
KRÉM:
- 3 x 3 dl tej
- 3 x 3 evőkanál kristálycukor
- 3 x 5 dkg margarin
- ízlés szerint rum
- 40 g vaníliás pudingpor
- 40 g csokoládés pudingpor
- 40 g puncs pudingpor
- 10 g vaníliás cukor
TETEJÉRE:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
- színes tortadara
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk. 25 x 30 cm-es tepsi hátán külön- külön a lapokat megsütjük.A krémhez a pudingokat külön-külön a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd melegen mindegyikhez hozzáadjuk a margarint és jól kihabosítjuk.A vaníliás krémhez vaníliás cukrot, míg a puncs ízűhöz rumot adunk.Összeállításnál tetszés szerint lehet a krémek színei szerint változtatni.Tetejére gőz felett a csokoládét az olajjal összefőzzük és a tészta tetejére öntjük, majd színes tordarával leszórjuk.Pár órára hűtőbe rakjuk.Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!
Anikó Sinkovicsné receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!