Tészta:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 csipet só
- 2 evőkanál tejföl
- 1 üveg meggybefőtt
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál porcukor
Díszítés:
- meggyszemek, reszelt csokoládé
A meggyet lecsepegtetjük, a sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy körülbelül 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a sütőporral, sóval vegyített, kakaós lisztet. A masszát a tepsibe rakjuk, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét meggyel – enyhén a masszába nyomkodva. Kb 25 – 30 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A tejszínt a cukorral felforrósítjuk – nem forraljuk – majd ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük. A krémet teljesen kihűtjük, majd egy kézi mixerrel habbá verjük és rákenjük a tészta tetejére. Hűtőben 2 – 3 órán át dermesztjük, majd felszeletelve meggyszemek és reszelt csokoládéval díszítve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!