A tésztaalaphoz:
- 0.5 kg linzertészta /darált háztartási keksz/
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál lekvár
- 3 evőkanál feketekávé /lefőtt/
- 30 ml rumaroma
A krémhez:
- 0,5 l habtejszín
- 40 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag cappuccino
- ízlés szerint porcukor (kb. 4 evőkanál)
- 2 db lapzselatin
- 2 csomag habfixáló
- 6 evőkanál feketekávé (lefőtt)
A tetejére:
- 0.5 l habtejszín (Hulala)
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A linzertésztát daráljuk le/ nekem volt megmaradt kész linzertésztám és azt használtam fel/ és a hozzávalókkal gyúrjuk össze. A darált háztartási keksszel is ugyan így járunk el. majd simítsuk bele egy 26 cm-es tortaformába. A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval. A lefőtt kávét melegítsük fel és áztassuk bele a lapzselatint. Amíg ázik a zselatin, addig a mascarponét a kétfajta cukorral és a cappuccinóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt és a zselatint. Verjük kemény habbá a Hulalát is. A krémmel kenjük meg egyenletesen a tésztát és habzsák segítségével díszítsük fel a süteményt. Az étcsokit mikróban olvasszuk fel az étolajjal, hagyjuk kicsit kihűlni, majd tetszés szerint locsoljuk rá a kész sütire.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!