Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál keményítő
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 teáskanál citrom leve
- pici citromhéj
- 1 evőkanál porcukor
- pár szem friss eper
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját kikevertem habosra a porcukorral, sóval, majd hozzákevertem az olajat és a tejet is, míg teljesen elvegyül benne. A tojásfehérjét felvertem habbá fokozatosan adagolva a kristálycukrot, míg kemény habot nem kapunk, de nem kell teljesen kemény hab legyen. A sárgájához óvatosan hozzákevertem, végül a sütőporos keményítős lisztkeveréket hozzászitáltam fokozatosan, míg teljesen egyneművé válik óvatosan kevergetve. A kikevert tészta egyharmadát elkevertem kakaóporral, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Először a világos tésztát, majd a kakaósat tettem a tetejére. előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük, utána betöltjük a kikevert krémmel.
Éberhardt Gabriella receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
Ribárik Ferenc mondta
Nagyon finom és ízletes ! Volt szerencsém enni belőle.