Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 45 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Vaníliás rém:
- 7, 5 dl tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Kekszes krém:
- 50 dkg háztartási keksz
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál barack lekvár
- 40 dkg gesztenyemassza
- 3 dl tej
- pici rum vagy rumaroma
Tetejére:
- csokoládé
A tészta hozzávalóiból a mézet, a porcukrot, a margarint, a kakót, a tojást, a sót gőz fölött kikeverjük, majd a lisztet a szódabikarbónát hozzáadjuk. Összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle. Kicsit vastagabb lapok lesznek belőle. 180 °C-on, 7-8 percig sütjük. A krémhez a tejet felfőzzük a pudinggal, majd a margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz apránként hozzáadjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, majd elkészítjük a kekszes krémet is. Ehhez nagyobbra törjük a háztartási kekszet és hozzáadjuk a kakaót, a barack lekvárt a gesztenyemasszát a tejet és a rumot. Ezt a kekszes krémet két vaníliás krém közé kenem és a tetejére kerül a második lap. Csokoládéval megkenem és egy éjszakára hűtőben pihentetem.
Mrázik Katalin receptje.