Tészta:
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- fahéj
- 1 dl tej
Krém:
- 1 l tej
- 13 evőkanál búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
És még:
- 65 dkg meggylekvár
- porcukor
A kakaót a mézzel, a tojással, a porcukorral, a margarinnal és a szódabikarbónával elkeverjük, és gőz felett 5 percig főzzük. Amikor kész, akkor a lisztet a fahéjjal és a tejjel összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. 26 x 32 cm-es tepsiben 180 °C-on megsütjük. A krémhez a tejet a búzadarával a margarinnal és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejet felforraljuk és beleöntjük a grízt. Közepesen sűrűre főzzük. Kihűtjük és a porcukorral kikevert margarint összekeverjük a grízzel.
LAP-KRÉM FELE-MÁSODIK LAP-MEGGYLEKVÁR-HARMADIK LAP-MARADÉK KRÉM-NEGYEDIK LAP-PORCUKOR
Pálfalvi Aranka receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!