Megint egy sütés nélküli finomságot hoztam. Gesztenyés, meggyes, vaníliás és csupa tejszínhab.
Gyorsan elkészíthető és ebben a jó időben hidegen fogyasztva, tiszta felüdülés.
- 50 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg darált keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél dl rum
- egy üveg meggybefőtt
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6-7 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Díszítés:
- 3 dl Hulala tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 tábla ét vagy tejcsokoládé
Az alaphoz az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és belenyomkodjuk a tortaforma aljára. Eloszlatjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet is. A krémhez, a tejből és a pudingból sűrű krémet főzünk és kihűtjük.
A vajat habosra kikeverjük a cukorral, ízesítjük a vaníliával, majd a kihűlt pudingkrémmel összekeverjük. A krémet rásimítjuk az alapra. A tejszínből kemény habot verünk és rákenjük a krémre. Csokoládéreszelékkel és csokicseppel díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!