Piskóta :
- 2 x 3 db tojás
- 2 x 6 dkg cukor
- 2 x 7 dkg liszt
- 2 x 6 g sütőpor
- 2 x 10 dkg gesztenyemassza
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál rum
Tetejére :
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 5 dkg gesztenyemassza
- A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 20 x 30 cm – es nagyságú tepsibe sütőpapírt fektetünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, ezután hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a nagy lyukú reszelőn lereszelt gesztenyét. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk még egy lapot.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krém keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krém 3 / 4 részével betöltjük a lapokat, a maradékot a piskóta tetejére kenjük.
- A tetejére a tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 – 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!