- Sütemény maradékok, végek (vagy babapiskóta)
- 2 evőkanál lekvár
- ízlés szerint rum
- 1-2 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- rumba áztatott meggy
- 1/2 csomag gesztenye massza
Bevonás:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba, amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem, kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom. Egy kúp alakú formát folpackal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen. Ekkor felfordítom, a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom, és a kúpokat belemártom. Fehér csokival díszítettem.
Domján Mária receptje.