Az alaptészta:
- 25 dkg darált keksz
- 2 csomag gesztenyemassza
- 7 dkg vaj
- ízlés szerint rum
A krém:
- 7 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg csokireszelék
A tetejére:
- 6 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- reszelt gesztenyemassza
A darált kekszet a gesztenyemasszával, a rummal és a vajjal összedolgozom, majd egy magasabb falú, kb. 24 × 22 cm-es edénybe belenyomkodom egyenletesen. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A porcukorból és margarinból gép segítségével könnyű krémet készítek, amit a kihűlt pudinggal habos krémmé keverek, majd a kekszes tésztára rásimítom, és csokoládét reszelek a krémre, vagy csokidarát szórok rá. A tejszínt a cukorral és fixálóval kemény habbá verem, majd a krém tetejére simítom, díszítésként habrózsákat teszek rá, egy kevés gesztenyemasszát reszelek a tetejére, és csokival lespriccelem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!