Kakaós piskótához:
- 6 tojás
- 150 g cukor
- 170 g liszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 200 g tejföl
- csipetnyi só
Zselésített eperkrém:
- 900 g eper ( fagyasztott)
- 2-3 evőkanál eperlekvár
- ízlés szerint cukor
- vaníliás cukor
- 1,5-2 csomag Dr.Oetker express zselatin fix
Fehér krém:
- 500 g mascarpone
- 6 kanál porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 500 ml cukrozott habtejszín
Csokis hab:
- 500 ml cukrozott habtejszín (Megglét használtam)
- 100 g étcsoki ( min.50%-os)
Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra, alsó-felső álláson fogjuk sütni a piskótát. Itt megjegyezném, hogy sima kakaós piskóta, olajos piskóta is tökéletes tészta alap hozzá. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, csipet sóval, ezután hozzákeverjük a tejfölt is. A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport (kézi habverővel szoktam), hozzáadjuk a kakaós lisztet is, tovább keverjük a robotgéppel szép simára. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan fakanállal összekeverjük az alapanyagokat, a kibélelt tepsibe öntjük és kb.40 percig sütjük (tűpróba!) Ez idő alatt vagy akár még a tésztasütés előtt elkészítjük az eperkrémet. Kevés vizet aláöntve felolvasztjuk az epret, cukrot, vaníliás cukrot adunk hozzá, kicsit felfőzzük, majd leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre. A zselatinporhoz merünk egy merőkanál forró epret, kézi habverővel simára keverjük, visszaöntjük az eperhez (hőkiegyenlítés), ha nem elég intenzív az eperíz, felturbózhatjuk eperlekvárral.” Puffogásig” forraljuk és gyakori keverés mellett hűtjük. Jöhet a fehér krém. A mascarponét simára keverjük a cukrokkal. A keményre vert tejszínhabbal összekeverjük. Csokis hab: A keményre vert tejszínhabba belecsurgatjuk az olvasztott csokit és kis fokozaton gyorsan összekeverjük.
Bárdi Zsuzsanna receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!