Tészta:
3 db lapot sütünk
1 db mákosat
1 db kakaósat
1 db diósat
Hozzávalók:
- 3×1,5 dl tejföl
- 3×1 db tojás
- 3×1 kávés kanál szódabikarbóna
- 3×5 evőkanál liszt
- 3×5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 evőkanál darált dió
Krém:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 2 csomag vanilia cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
A tésztalapokhoz a tojást habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, és a szódabikarbónát. Simára keverjük, végül belekeverjük a mákos laphoz a mákot, a kakaóshoz a kakaót, a dióshoz a diót. Sütőpapíros 25×35 cm – es tepsibe simítjuk. 180°C-on, sütjük egyenként a lapokat 10 percig.
A krémhez a tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Főzzük amíg besűrűsödik. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd amikor a tejbegríz kihűlt, a kettőt összekeverjük. Végül összeállítjuk a sütit.
A mákos lapot megkenjük krémmel. Rárakjuk a kakaós lapot, azt is megkenjük krémmel. Végül a diós lap következik, tetejére krém kerül. Díszítjük tetszés szerint. Én tortadarát szórtam rá.