1. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált mák
2. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál kakapor
- 3 evőkanál tej
3. lap:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál darált dió
Krém:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A három lapot külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk és újra kizsírozzuk, lisztezzük. Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg. A tepsi mérete 20 × 30 cm.
A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet. Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.