Tészta:
- 3 kis pohár tejföl (3 × 2 dl)
- 3 × 5 evőkanál liszt
- 3 × 5 evőkanál cukor
- 3 × 5 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 × 1 tojás
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 5-5 evőkanál darált dió és mák
Krém:
- 1 liter tej
- 10 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25-25 dkg margarin és porcukor
Díszítés:
- tortadara
A krémhez tejet és a búzadarát felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához valókból 3 lapot sütünk egy 25 × 35 cm-es tepsiben a következőképpen: a tojást habosra keverjük a cukorral, majd a liszt, szódabikarbóna, tejföl következik, végül a kakaópor. A második tésztába kakaó helyett a darált dió, az utolsóba pedig a darált mák kerüljön.
Amíg hűlnek, a margarint alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül a teljesen kihűlt tejbegrízzel. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is kenünk. Díszítésként megszórjuk tortadarával, vagy olvasztott csokival is meglocsoljuk.
Haluskáné Csengődi Magdolna receptje.