Rém egyszerű, ötletes és nagyon mutatós süti. A kekszhez keverhetünk akár diót vagy mandulát is, amitől még finomabb ízű lesz a kekszmassza.
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- kb. 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál baracklekvár
- tej
- rum – ízlés szerint ( elhagyható )
- csokoládés gabonapehely
Egy tálban összevegyítjük a kekszet, a kakaót és a cukrot, majd hozzáöntjük a vajat, a rumot, hozzáadjuk a lekvárt és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
A masszából kb 50 g – os gombócokat formázunk, tetejüket kúpszerűre alakítjuk és betűzdeljük a gabonapelyheket úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle. Pár órán át hűtőben dermesztjük, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!