- 1 teáskanál instant kávé
- 0,5 dl forró víz
- 0,5 dl rum
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 2,5 dl tejszín
- 4-6 db babapiskóta
- 5 dkg étcsoki
A forró vízben feloldjuk az instant kávét, kihűtjük. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a hideg kávét, simára keverjük. A tejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk a kávés krémbe. 4-6 poharat vagy tálkát készítünk elő. A babapiskótákat nagyobb darabokra tördeljük és a poharakban szétosztjuk, a rummal meglocsoljuk. A krémet egy habzsákba rakjuk és egy réteg krémet nyomunk a piskótára, kakaóporral megszórjuk majd ismét egy réteg kávés krémet nyomunk rá, egészen addig folytatjuk a rétegezést amíg teletöltjük a kis tálkát. A tetejére étcsokit reszelünk.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!