Az alaphoz:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum aroma
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 10-15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília aroma
- 2 csomag fagyasztott gesztenyemassza
- 20 dkg margarin vagy vaj
Az oldalára:
- piskótatallér
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és egy kerek kapcsos, 28 cm átmérőjű tortaformába nyújtjuk. Fontos hogy nem kell peremet hagyni csak kerek legyen. Körberakjuk kerek babapiskótával. A krémhez a tejben felfőzzük a vaníliás pudingporokat, a cukrot, a vanília aromát. Sűrű pudingot csinálunk belőle, és azt teljesen ki kell hűteni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyemasszákat. A margarint eldolgozzuk robotgéppel és hozzáadjuk a gesztenyés krémet.
Ezt a krémet simítjuk az előzőleg elkészített kekszes alapra. Hűtőbe tesszük pár órára hogy kemény legyen. De az a legjobb ha egész estére mert így a kerek piskóta is felpuhul. Ha kivettük a hűtőből, a kapcsot levesszük az oldaláról. Ezek után tejszínt verünk fel habbá, és a szélét kidíszítjük vele. Csokit olvasztunk egy kis tejjel, és rácsorgatjuk a piskótatallérokra, a tejszínhabra. Én ostyarudacskákkal és tortadarával díszítettem de ízlés szerint bármivel lehet ami épp otthon van.
Bélbászné Menyhárt Viktória receptje.