Sütés nélküli, gyorsan összeállítható és tényleg olyan mintha puncs szeletet ennénk, ha van otthon hozzávaló, akár ma délutánra el is készíthető.
Sárga rész:
- 40 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 tábla fehér csoki ( 200 g )
- kevés tej
Töltelék :
- 20 dkg darált keksz
- 5 db babapiskóta
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 5 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 4 evőkanál baracklevár ( tej – ha szükséges )
Máz :
- 1 tojás fehérje
- 20 dkg átszitált porcukor
- 2 evőkanál málnaszörp
- fehércsoki – a díszítéshez
Állítsuk először össze a tölteléket : a mazsolát áztassuk be a rumos narancslébe, a vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a babapiskóta kivételével a hozzávalókat. Egy sodrófával törjük össze a babapiskótát kisebb darabokra és keverjük a masszához. A sárga részhez olvasszuk meg a csokit és a vajat, majd gyúrjuk össze a hozzávalókkal, annyi tejet adagolva, hogy se kemény, se lágy ne legyen a massza. A sárga részt mérjük kétfelé és a felét, nyomkodjuk egy körülbelül 20 x 30 – as tepsi aljába. Kenjük meg 2-3 evőkanál baracklekvárral, majd nyomkodjuk rá a tölteléket. Kenjük ismét rá lekvárt és nyomkodjuk rá a megmaradt sárga részt. A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat és simítsuk a süteményre. Ha a máz megszáradt, húzzunk rá olvasztott fehércsoki vonalakat.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!