Hozzávalók:
- 9 db tojásfehérje
- 4 csomag málna ízű pudingpor
- 1, 2 l víz
- 20 dkg porcukor vagy ízlés szerint 3 dl habtejszín
- 300 g babapiskóta
- keksz
- 1 dl málnaszörp
A tálca mérete: 25×35 cm
A málnaszörpöt felhígítjuk egy kevés vízzel. Belemártjuk a babapiskótákat és kirakjuk vele egy tálca alját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. 8 dl vizet felteszünk melegedni a cukorral, a pudingporokat feloldjuk 4 dl vízzel, majd a sűrű pudingot készítünk. A felvert tojásfehérjét több részletben- még a tűzön kevergetve- a forró pudingba forgatjuk, és 1-2 percig még együtt „főzzük”. A krémet a babapiskótán egyenletesen eloszlatjuk, majd ha kihűlt, felverjük a habtejszínt és a málnakrémre simítjuk. A tetejét kirakjuk a keksszel, jól lehűtjük, majd tálaljuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!