Rózsaszín tészta:
- 5 tojás
- 1 csipet só
- 75 g cukor
- 100 g puncs puding
- 1 teáskanál sütőpor
Mákos tészta ( nem darált mák):
- 4 tojás
- 60 g cukor
- 60 g liszt
- 100 g mák
- 100 g kókusz reszelék
- 6 evőkanál viz
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 700 ml tej
- 120 g búzadara
- 50 g mák
- 200 g vaj
- 120 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Plusz:
- 5-6 kanál barmilyen lekvár
- keksz ( lehet csokis és vaníliás )
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A rózsaszín tésztához a tojások fehérjét, a sót, elkezdjük habosítani. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját is. Óvatosan elkverjük a sütőporral és a pudinggal ( ha élénkebb színt szeretnénk, lehet színezőt tenni a tésztába). Végig kézi mixerrel lehet dolgozni. Körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük a tésztát. A mákos tésztát ugyan úgy készítjük mint a rózsaszínt, csak itt még hozzákavarjuk a vizet, a mákot, a kókuszt és persze a sütőporos lisztet. Megsütjük ezt a lapot is 10-12 perc alatt. A búzadarát, az egész mákot, a cukrot, csomómentesre keverjük egy kisebb mennyiségű tejjel. Majd hozzáöntjük a megmaradt tejet. Sűrűre főzzük. Végül a vaníliát is belekavarjuk. Kihűtjük. A vajat habosítjusk és hozzáadagoljuk a főzött krémet. Négy részre osztjuk.
Összeállítás: a piskótákat kettévágjuk (függőlegesen). RÓZSASZÍN LAP-LEKVÁR-1/4 KRÉM-MÁKOS LAP-1/4 KRÉM-KEKSZ-1/4 KRÉM-MÁKOS LAP-1/4 KRÉM-RÓZSASZÍN LAP a lekváros résszel lefelé. Tetejére porcukor kerül. Lesz egy fél tepsi sütink, viszont elég magas. Lehet úgy is összeállítani, hogy nem vágjuk félbe a lapokat, akkor nem lesz magas és más lesz az összeállítás: MÁKOS LAP-KRÉM-KEKSZ-KRÉM-RÓZSASZÍN LAP.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!