Tészta:
- 4 egész tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 8 dkg kristály cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
Töltelék:
- Fagyasztott tészta maradványból kb 50 deka kell hozzá
- 2 kanál lekvárt
- 2 kanál kakaóport
- 15 deka vajat
- 5 deka darált és darabolt diót
- fél tábla darabolt csokit fél deci rum ízlés szerint.
A tetejére:
- 25 deka porcukrot
- 2 kanál langyos víz
- ételszínezék vagy málnaszörp
- mandula
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapiros sütőlapra teszem.Ez egy nagyméretű tepsi 32-35 cm-es. 170 °C-on a lapot megsütöm. Amikor kihűlt ketté vágom és megkenem lekvárral .
A töltelék készítése:
A hozzávalókat a kiolvadt tésztával összegyúrom és a lekváros lapra rásimítom egyformán.Majd ráteszem a másik lekváros lapot is úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán .Körülbelül 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5 cm-es kiszúróval.
A cukormáz készítése:
A porcukrot a langyos vízzel egy kicsit felmelegítem, nem forralom fel csak melegítem.Egy kicsi ételszínezékkel vagy málnaszörppel színezem. A cukorba belemártom a felét a többi lefolyik rajta. Rácsos gittere teszem és ha megszáradt, leszedem késsel, mielőtt megkötne. Mandulát teszek díszítésnek
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok