A fehér tésztához: (2x)
- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál meleg víz
- 5 evőkanál finomliszt
- 10 g vanília cukor
- 1 teáskanál sütőpor
A kakaós tésztához: (2×)
- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál meleg víz
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 600 ml tej
- 80 g vanília pudingpor
- 60 g porcukor
- 200 g vaj
- 100 g keserű csoki
- ½ fiola rumaroma
A tetejére:
- 200 g keserű csoki
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál házi baracklekvár
A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport Összekeverem és hozzá szitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába. Ugyan úgy járok a kakaós tésztával is, de ott hozzá adom a kakaót is. Sütök 2 fehér és 2 kakaós lapot. A sütőt 180 °C-ra melegítem fel. A 23 x 39 cm-es tepsit. Kibélelem sütőpapírral és a tésztát szépen egyenesre elosztom. Fehéret és a barna lapokat 10 percig sütöm, majd hagyom hűlni a rácson. Elkészítem a krémet: a tejben elkeverem a pudingokat és sűrű masszát főzök belőle. Hagyom egy kicsit hűlni és még meleg pudingba belekeverem a cukrot, aromát és a vajat. Majd a krémbe hozzá adom a olvasztott barna csokit ás robotgéppel kihabosítom a krémet. A krémet 2 részre osztom és berakom a hűtőbe hűlni. A barna lapot lekenem forró lekvárral. A lekvárra rákenem a krém első felét. A krémre ráteszem a fehér lapot és újból rákenem a forró lekvárt. A lekvárra rárakom a fehér lapot és rákenem a krém másik felével. Majd befedem a barna lappal. Éjszakára berakom a hűtőbe. A bevonáshoz valókat vízgőz felett felolvasztom, majd gőzről levéve simára keverem. a tészta tetejét lekentem lekvárral, ráöntöm a süti tetejére a mázat. Ismét be rakom a hűtőbe dermedni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!