- 2 csomag babapiskóta
- 1 csomag vaníliaízű főzés nélküli pudingpor
- 25 dkg gesztenyepüré
- 1 üveg magozott meggy
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 dkg vaj
- kb. fél dl rum (esetleg rumaroma)
- fél liter tej a pudinghoz + az áztatáshoz 2-3 dl
Rumos tejbe áztatjuk a babapiskóta felét és egy üvegtál aljára rakjuk. Elkészítünk egy főzés nélküli pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, ezt a tetejére simítjuk, majd ráreszelünk egy gesztenyemasszát. Megszórjuk a meggyel, utána beborítjuk a beáztatott babapiskóta másik felével. 2 evőkanál kakaót simára keverünk 2 evőkanál kristálycukorral és kevés vízzel, ezt sűrűre főzzük. A tűzről levéve 2 dkg vajat keverünk hozzá és a tetejére öntjük. Hűtőben állni hagyjuk.
Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Mutatós és finom!
Böbe receptje.