Fehér tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 1/2 dl tej
Mákos tésztához:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 20 dkg mák
- 2 dl tej
- 14 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojásfehérje felvert habja
Továbbá:
- lekvár
- magozott meggy
Máz:
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaó
- 2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal. Megszurkáljuk, és sütjük. A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk.
Ez a máz fényes, gyorsan szárad, könnyen szeletelhető.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.