- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg porcukor (ez ízlés szerint lehet kicsit kevesebb)
- 10 evőkanál forró tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 rum aroma
- mandula aroma
- 5-6 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 2-3 evőkanál étolaj
A darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban jól összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rumaromát. Egy tepsibe vagy vagy tálcára szétterítjük, és a tetejét megkenjük a lekvárral.
Ezután a másik adag masszához hozzáadjuk a mandulaaromát, jól eldolgozzuk, hogy mindenütt egyformán zöldre színezze. Itt a mandulaaroma kettős szerepet kap, a sütinek isteni marcipáníze lesz tőle, ráadásul zöldre színezi, amitől jól is néz majd ki. Ezt ráterítjük a baracklekvárral már megkent alsó rétegre. Célszerű kis adagban a tenyerünkben lapítani, és úgy rátenni, mert a lekváron csúszkálni fog.
Végül a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, ha kell étolajjal lazítjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük, majd másnap tálaljuk.
Nagyon finom, ezért ajánlom mindenkinek.
László Zsófia receptje.