![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90160014_452969382142018_1026790156348162048_n.jpg)
A tésztához:
- kb. 2, 5 dl tej
- 2, 5 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 7, 5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90315214_452969405475349_4165087527918632960_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90275757_452969455475344_7172988545626275840_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90173829_452969565475333_6120761230719188992_n.jpg)
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 5 evőkanál porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 evőkanál tejszínes vagy vanília ízű pudingpor
- 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90333141_452969332142023_1337475544941330432_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/03/90352958_452969675475322_5096881653448441856_n.jpg)
A batyuk lekenéséhez:
- 1 egész tojás
1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral és liszttel meghintve.
2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgájával, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a tejjel (és citromhéjjal ízesítve) a tésztát megdagasztjuk.
3. Duplájára kelesztjük.
4. Finoman kiborítjuk lisztezett deszkára és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
5. 4 x 4 felé azaz 16 darabba vágjuk és a közepébe tölteléket teszünk.
6. Batyukat formázunk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
8. A batyukat lekenjük a felvert tojással.
9. 15 percig kelesztjük.
10. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!