Tészta:
Krém:
- 500 ml tej
- 150 g liszt
- 150 g cukor
- 1 egész tojás
- 20 g holland kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- meggybefőtt (ízlés szerint)
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- Csokimáz
A krém hozzávalóit csomómentesre dolgozzuk, majd jó sűrűre felfőzzük. Míg meleg, hozzáadunk 10 dkg étcsokoládét. A margarint a porcukorral kihabosítjuk. Mivel az alap krém elég masszív, érdemes fellazítani géppel, mielőtt a margarinnal habosítjuk egybe. Ízlés szerint rumaromával ízesítjük. Meggy befőttet is tehetünk bele. A tetejére csokimáz kerül.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!