A torta aljához:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 fiola rumaroma
- 3evőkanál sárgabaracklekvár
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
A krémhez :
- 20 dkg kókuszreszelék
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliaízlű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
A krém tetejére:
- 2 dl Meggle habtejszín
A díszítéshez a golyókhoz:
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara
A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk,gyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 centiméter átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. A torta forma oldalát is rákapcsoljuk. A félretett masszából kis golyókat formázunk, ezek lesznek a tortadíszek egy része. A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzá keverjük a kókuszreszeléket is. A kekszes alapra öntjük még melegen. Jól megrázzuk, hogy szépen simuljon a forma falához. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a kétféle golyókkal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!