Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanlál langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2, 5 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál barack lekvár
- 50 dkg háztartási keksz
- ízlés szerint rumaroma
8 tojás sárgáját porcukorral és a langyos vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport. A kakaóport beleszitálom, majd a tojás felvert habjával óvatosan összekeverem. Sütőpapírral kibélelem a tepsit. Előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütöm.
A pudingport 3 dl tejben jó sűrűre megfőzöm. A vajat porcukorral kikeverem majd ha a puding langyosra hűlt összekeverem a vajjal.
50 dkg kekszet jó apróra összetörök majd 3 dl tejet, 2 ek kakaóport, 15 dkg margarint, 20 dkg porcukrot sűrű sziruppá fözők. Ha kész ráöntöm a kekszre és adok hozzá 4 evőkanál baracklekvárt és ízesítem rumaromával majd összekeverem.
Összeállítom a tésztát
Piskótát félbevágom ráteszem a krém felét, majd a tölteléket, erre rámegy a krém második fele, majd a piskóta tetejét ráteszem a krémre. Gőz fölött olvasztok meg Katica ét tortabevonót, ha felolvadt teszek hozzá 5 -6 ek étolajat összekeverem és ráöntöm a piskóta tetejére.
1 napot állni hagyom.
Mónika Berkiné Németh receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!