Alap:
- 1 l kókusztej vagy ital
- 3 tasak kókuszos pudingpor ( Haas )
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 ml fehérrum ( elhagyható )
- 20 dkg vajas keksz
- 5 dkg kakaós keksz
- 3 – 4 db banán
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Teteje:
- 2 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 – 2 db aprított kókuszos csoki ( elhagyható )
A kekszeket összetördeljük, egy kb 20 * 28 cm – es tepsit kibélelünk folpackkal és megszórjuk kókuszreszelékkel. 3 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, a maradék tejet a cukorral, vaníliával, rummal felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Ezután öszeforgatjuk a kekszekkel.
A massza felét a tepsibe simítjuk, elhelyezzük rajta a félbevágott banánokat, rásimítjuk a maradék pudingos kekszet és teljesen kihűtjük.
A tetejére a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és simára keverjük, majd elkenjük a sütemény tetején. Hűtőben 2 – 3 órán át dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!