Tészta:
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál tej
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg porcukor
Csokimáz:
- 1 tábla ét tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
Töltelék:
- sárgabarack lekvár
A mézet, tejet, margarint vagy a vajat, porcukrot, szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk. A lisztbe elkeverjük a kakaóport, melyhez hozzáadjuk a masszát és az egész tojásokat. A tésztát négy részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 °C-on megsütjük egy 30 x 35 centiméteres(normál) tepsi hátoldalán. A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A margarint vagy a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt darához keverjük.
A kihűlt lapokat a következőképpen töltjük meg:
Első lapra a krém felét rákenjük, rátesszük a második lapot. Erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a harmadik lapot, melyre a krém másik felét kenjük. A negyedik lappal befedjük és a csokimázzal zárjuk le a tésztát.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük míg megpuhul és szeletelhetjük.
Kovács Éva receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!