A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz (olvasztott)
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 púpozott evőkanál cukor (kristály)
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg puncs pudingpor (főzés nélküli)
- 2 evőkanál tej
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 evőkanál kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük
Czimmerman Jánosné receptje.