Tészta:
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 8 tojásfehérje
- 5 evőkanál olaj
- 1 tasak sütőpor
A kisült tésztalapra:
- 9 evőkanál tej
Vaníliás krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 150 g cukor
- 1 evőkanál vanília aroma, vagy 2 csomagvaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 400 ml tej
- 150 g vaj
- 1 evőkanál porcukor
Kakaós krém:
- 1 csomag kakaó ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaó
- 4 tojás sárgája
- 150 g cukor
- 150 g csokoládé
- 400 ml tej
- 150 g vaj
- 1 evőkanál rum aroma
Továbbá:
- 250 g háztartási keksz
- 150 ml tej a keksz mártogatásához
- 300 ml tejszínhab
- kevés kókuszreszelék vagy habcsók
A tésztát készítjük el először. Ehhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk, és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 29 x 42 cm-es tepsiben 180 °C-on, 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, 9 evőkanál tejjel belocsoljuk. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot, a pudingot, lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Majd ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat. A csokoládékrémmel ugyan így járunk el csak miután besűrűsödött, hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A tésztát megkenjük a csokoládés kémmel (én előbb a vaníliásat tettem) majd teszünk rá egy sor tejbe (vagy kávéba) mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük.
Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel vagy a tördelt habcsokkal.
Kenderesi Magdolna Judit receptje.