Keksz:
- 40 dkg rizsliszt
- 18 dkg lágy vaj / margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 1 kiskanál Gm sütőpor
Tészta:
- 50 dkg kekszmorzsa
- 5 dkg Holland kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg lágy vaj
- 2 – 3 evőkanál rum
- tej
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak Gm vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 18 dkg vaj / margarin
Díszítés :
- 8 dkg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor- kókuszreszelék
A kekszhez összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük, azután rizsliszttel megszórt felületen kb 4 mm – es vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval négyzetekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk és 180 °C – on, kb 15 perc alatt megsütjük.
Tipp : ha nem akarunk a négyzetek kiszúrásával bajlódni, akkor csak nyújtsuk ki a tésztát és így fektessük a tepsibe.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. Ha a krém kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és 4 részre osztjuk.
A tésztához ledaráljuk a kihűlt kekszet, majd hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumot, a vajat és elkezdjük összegyúrni, annyi tejet adagolva hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Azután a masszát 5 egyforma részre osztjuk, amiből kókusszal megszórt sütőpapíron 4 db, 18 cm – es átmérőjű kerek és 1 db, kb 22 x 18 cm – es nagyságú lapot nyújtunk. A kerek lapokat betöltjük a 3 rész krémmel, a téglalap alakút megkenjük a megmaradt krémmel és a sütőpapapír segítségével óvatosan feltekerjük, majd felszeleteljük.
A díszítéshez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd csillagcsővel ellátott habzsákból rózsákat nyomunk a torta tetejére és keksztekerccsel díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!