![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/02/87521925_2797144453706896_8221603238986645504_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/02/87495097_130822864960399_4260220593963532288_n.jpg)
- 5 db tojás
- 20 dkg nádcukor
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 20 dkg darált dió
- 18 dkg kukoricaliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs lereszelt héja
- 1/2 narancs kifacsart leve
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- őrölt gyömbér
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalót fokozatosan hozzáadjuk és egynemű masszává keverjük. Attól függően, hogy tepsiben, tortaformában szeretnénk sütni, sütőpapírral bélelt vagy vajjal / ebben az esetben laktózmentes/ és liszttel megszórt sütőformába öntjük a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kihűtjük. Én baracklekvárral kentem meg a tetejét egy kicsit és szórócukorkával díszítettem.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!