A tortalaphoz:
- 5 tojás
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 lap zselatin
- 15 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 15 dkg vaj
A bevonáshoz és a díszítéshez:
- fehér és színes marcipán
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral felverem. A sárgáját a cukorral, vízzel és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjével óvatosan összeforgatom és a sütőporos liszttel összekeverem. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenek és morzsával meghintek. A masszát beleöntöm, elsimítom és 170°C-on megsütöm. Amikor a tészta kihűl, 3 lapra vágom.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm. A tejszínt habbá verem, majd a langyosra hűlt pudingba felét beleforgatom. Az így elkészült krémmel az alsó lapot megkenem. Ráteszem a második tésztalapot, erre a gesztenye krémet simítok, amit így készítek: a porcukrot 2 kiskanál vízzel elkeverem, hozzáadom a margarint és habosra keverem, közben a rumot és a gesztenyemasszát is beleteszem. Jó habosra kikeverem, majd a lapra rákenem, erre a tejszín másik felét simítom, és jöhet rá a harmadik lap.
A tetejét és oldalát egy kevés krémmel bevonom, majd marcipánborítást teszek rá. Ehhez fehér marcipánt porcukorral kinyújtok és a tortára helyezem úgy, hogy lelógjon az oldalára. Színes marcipánkarikákkal díszítem.
Domján Mária receptje.