Tészta:
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 dkg kakaópor
- 18 dkg liszt
- 3 /4 tasak sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 18 dkg porcukor
- 22 dkg vaj
Kekszes töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- fél dl sütőrum
Tetejére:
- csokimáz
Egy 20 x 30 – as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjéből habot verünk a sóval és a fele porcukorral. A maradék cukrot a vajat és a tojások sárgáját habosra keverjük, hozzákeverjük a kakaós sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal.
A masszát a tepsibe simítjuk és 180 °C – on tűpróbáig sütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat kihabosítjuk a porcukorral és simára keverjük a kihűlt pudinggal.
A gesztenyemasszát lereszeljük, összekeverjük a lekvárral, a tejjel és a kakaóval, majd hozzátördeljük a kekszet és ízesítjük rummal, majd alaposan összeforgatjuk,
A piskótát lapjában ketté vágjuk, rásimítjuk a vaníliás krém felét és hagyjuk egy kicsit hűtőben dermedni, Ezután egyenletesen rásimítjuk a kekszes tölteléket és rákenjük a megmaradt krémet. Ráborítjuk a piskótalapot és hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap bevonjuk csokoládémázzal.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!