Tészta:
- 2 tojásos kakaós piskóta
Krém:
- 1 gesztenye massza
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg+5 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
- 8 dl tej + egy kicsi a kekszhez
- 3 vanília puding
- 25 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- piros ételszínezék a puding egyik felébe
A gesztenyét, kekszet, 5 dkg margarint, 2 evőkanál rumot, és kevés tejet hogy jól összeálljon összedolgozzuk, majd egy 24 cm – es tortaformába nyomkodjuk. Ezt követően, sütünk egy 2 tojásos kakaós piskótát, ha elkészült, félretesszük. A pudingot felfőzzük, és kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és jó krémesre keverjük. Két felé osztjuk,de az egyik felébe teszünk egy kis málna piros ételszínezéket. Egyik felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre jön a kakaós piskóta, majd a krém másik fele. Tetejére a tejszínt felverjük, elsimítjuk a krém tetején, majd legalább 3 órára lehűtjük. Én általában ezeket a pudingos édességeket mindig estefele készítem el, és másnap könnyebben fel tudom szeletelni, és finomabb is, hiszen jól összeáll.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!