- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg vaj
- 10 dkg babapiskóta vagy durvára tört keksz
- 1 db habfixáló vagy Dr. Oetker expressz zselatin fix
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg málna
- 1 zacskó vaníliás cukor
- málna a díszítéshez esetleg málnadzsem
Vízgőz felett megolvasztjuk a apróra tördelt fehér csokit és a vajat. A babapiskótát apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival összeforgatjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a keveréket belesimítjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót krumplinyomóval áttörjük majd a mascarponéval, reszelt citrom héjával és levével, porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a túrós krémbe. A krém felét ráöntjük az alapra megszórjuk a megtisztított málnával és a maradék krémet is rákenjük. Tegyük hűtőbe 4 órára. Óvatosan vegyük ki a formából és szedjük le róla sütőpapírt. Pár szem málnával vagy málnadzsemmel tálaljuk.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!