Tészta :
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 10 dkg vaj / margarin
- 1 / 2 tasak szalalkáli ( 7 , 5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék :
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 teáskanál rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- cukorgyöngy
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta, majd 4 gombócot formálunk belőle és 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyik gombócot 20 x 30 cm – es lapokká nyújtjuk és tepsi hátán egyenként, 180 °C – on 8 – 10 perc alatt megsütjük.A töltelékhez a tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük. Egy tésztalapot megkenünk kb 3 – 4 evőkanál lekvárral, ráhelyezzük a második lapot, erre rásimítjuk a kakaós krémet és befedjük a harmadik tésztalappal. Erre ismét lekvárt kenünk, ráborítjuk az utolsó lapot és fóliával letakarva egy éjszakán át pihentetjük. Másnap bevonjuk a süteményt az olajjal összeolvasztott olvasztott csokoládéval és megszórjuk cukorgyönggyel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!