Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaópor
- tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)
Hab:
- 4 tojásfehérje habbá verve
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg dió
A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport. 20 x 30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik. A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük, majd szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!