![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/09/70884794_307235103460995_4122626824100380672_n-1.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/09/70920653_1141904179335883_4280820167648215040_n.jpg)
- 2 db készen vásárolt mézes lap
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tortadara
Krém:
- 2 csomag karamellízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 4 db tejkaramella
- 25 dkg vaj/margarin
A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát készítünk, de sütés előtt belekeverjük a tortadarát.A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Tűzről levéve a feldarabolt tejkaramellát hozzáadjuk, és addig keverjük, míg el nem olvad benne. Folpackkal lefedjük, hűlni hagyjuk.
A vajat/margarint felhabosítjuk és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 evőkanálnyit kiveszünk a krémből.Egy mézes lapot tálcára teszünk. Rásimítjuk a karamellkrém felét, majd a piskótalapot ráhelyezzük. A maradék krémet rákenjük a piskótára és befedjük a másik mézes lappal. Tetején a félretett krémet elsimítjuk.
Tipp: Mézes lapot helyettesíthetjük keksszel vagy babapiskótával.
A tetejét porcukorral is meghinthetjük vagy csokimázzal vonhatjuk be, akkor nem szükséges kivenni a krémből.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!