Sárga piskóta:
- 3 db tojás
- 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjéhez
- 263 g liszt
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 3/4 csomag sütőpor
Barna piskóta:
- 3 db tojás 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjéhez
- 213 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 3/4 csomag sütőpor
Csokikrém:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin/vaj
Fehércsoki krém:
- 6 dl tej 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg margarin/vaj
- 6-8 dl habtejszín
Díszítés:
- fagylalt tölcsér
- ételszínezék
- díszítő cukorkák
A csokikrémhez a tejből, pudingporból a cukorral sűrű pudingot főzünk. Tűzről levéve beletesszük az ét csoki és jól elkeverjük. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a fehér csoki krémhez vanília ízű pudingot. A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 60 g cukorral felverjük, félretesszük. A sárgákat a 150 g cukorral habosra keverjük, teszünk bele egy csipet sót, majd a tejet, az olajat fokozatosan hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjét óvatosan, majd egy 26 cm-es tortaformába öntjük. 180 °C-on tűpróbáig sütjük, előmelegített sütőben. Sütés után azonnal kivehetjük a formából és a tetejével lefelé egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tészta felpúposodhat, de nem baj. Ugyanígy elkészítjük a barna piskótát is. A kihűlt pudingokat a felhabosított margarinnal krémesre kavarjuk. A szintén kihűlt tortalapokat 2-2 lapba vágjuk. Tortatálra tesszük az egyik barna lapot. Megkenjük az ét csoki krém felével. Ráhelyezzük az egyik sárga lapot erre a fehér csoki krém fele kerül. Újra barna lap, majd a maradék ét csoki krém, amit a másik sárga lappal fedünk be. A maradék fehér csoki krémmel bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük dermedni. A torta díszítéséhez felverjük a habtejszínt és ízlésünknek megfelelően színezzük és díszítjük a tortát. A tölcséreket, mivel nem kaptam színeset, olvasztott fehér csokival és eper ízű csokival vontam be.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!