Tészta: (1 bögre=250 ml):
- 2 db tojás
- 1 bögre cukor
- 1/2 bögre olaj
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
Krém:
- 700 ml tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 bögre cukor
- 500 g aprószemű túró
- 3 evőkanál rum
- 125 g vaj
Öntet:
- 2 doboz tejföl (250 ml)
- 1 db főzőcsoki (100 g)
A tojást a cukorral és vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat és tejet. Utoljára a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Az így előkészített tésztát két részre osztjuk, 1:2 arányban.
A nagyobb részt egy magasabb tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. A kisebb adagban elkeverjük a kakaót.
A kakaós tésztát cikkcakkban ráhelyezzük a világosra, és betesszük a tepsit a sütőbe. Előmelegített sütőben sütjük, 180 °C-on, nagyjából 20 percig. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, megkenjük a krémmel, és a krémre rákenjük az öntetet is, félretesszük, megvárjuk, amíg a krém és az öntet megkeményszik.
Krém: A szokásos módon megfőzzük a pudingot. Hagyjuk enyhén kihűlni, hozzáadjuk a túrót és a szobahőmérsékletű vajat, ízlés szerint ízesítjük rummal, és mixerrel finom krémmé keverjük.
Öntet: A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hagyjuk enyhén kihűlni. A tejfölhöz fokozatosan keverjük hozzá az olvadt csokoládét, majd alaposan összekeverjük a masszát.
Forrás: TortaReceptek