A tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag száraz élesztő
- 1 dl langyos tej
A töltelék:
- 30 dkg dió
- 25 dkg barack lekvár
- 1 teáskanál rum aroma
- 1 evőkanál méz
Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A liszthez hozzáadjuk a cukrot ,élesztőt, reszelt narancs héját, elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, tojást hozzáadjuk és a langyos tejjel gyúrjuk össze, hagyjuk kb 30 percet pihenni.
Elkészítjük a tölteléket. Diót ,lekvárt, rumaromát és a mézet keverjük össze. Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk, (ne legyen vastag) megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. Másik tésztával is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Míg 180 °C-ra melegítjük a sütőt addig pihentetjük a tésztát. Tekercset megszurkáljuk az aljáig, 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk, a kihűlt tekercset bevonjuk vele.
Légrádiné Szűcs Mária receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!